Ren Trivsel er vores spritnye rengøringteam

Ren Trivsel er Bo Trivsels spritnye rengøringsteam. Ren Trivsel sørger ikke kun for at holde vores lokaler pæne og rene, men giver også beboere i de udsatte boligområder i Horsens en chance for at opbygge erhvervserfaring og færdigheder. Gennem oplæring, praktik og småjobs fungerer Ren Trivsel nemlig som træningsbane for beboere, som står udenfor arbejdsmarkedet og dermed også som springbræt til at de kan komme i ordinær beskæftigelse. Vi samarbejder med Jobcenter Horsens og lokale virksomheder, om at få beboerne godt videre efter et forløb i Ren Trivsel. 

En blid start

I Ren Trivsel tager vi udgangspunkt i det enkelte menneske. Vi ved, at et sundt arbejdsliv har en positiv betydning for et menneskes samlede livssituation og påvirker både økonomien, sundheden og den mentale trivsel. Derudover er det med til at skabe præcedens og gode rollemodeller i familien og i boligområderne generelt. Har man stået uden arbejde i en længere periode, kan man have behov for en blid opstart, hvor der bliver taget højde for andre faktorer, som påvirker ens arbejdsevne. Hos Ren Trivsel fokuserer vi på alle de forhold, som gør det svært at komme i beskæftigelse og arbejder ud fra en helhedsorienteret metode, som skaber bæredygtige forandringer.

Et løft til boligområderne

Ren Trivsel er således både en arbejdsplads, en særlig støtte til den enkelte beboer og et led i en større samfundsmæssig indsats. I de udsatte boligområder i Horsens er beskæftigelsesgraden nemlig lavere end i resten af kommunen. Sundparken og Sønderbro er på regeringens lister over udsatte boligområder som hhv. parallelsamfund og forebyggelsesområde, på grund af bl.a. den lave beskæftigelsesgrad og det generelle uddannelsesniveau. Selvom Sundparken fortsat vil være på omdannelseslisten, er området godt på vej til at slippe af med klassificeringen som parallelsamfund, men mangler bare det sidste skub, som vi håber, at Ren Trivsel kan være med til at give.

Ren Trivsel opstod i forbindelse med projektet ”Fem trin op”, som er et beskæftigelsesprojekt for kvinder, som Bo Trivsel kører i samarbejde med bl.a. Jobcenter Horsens, Horsens Ungdomsskole og Familiecenter Horsens. Projektet består af undervisning, praktik og småjobs og skal klæde kvinder langt fra arbejdsmarkedet på til at kunne få et lønnet arbejde. Fem Trin op er finansieret af MTHP-Fonden, Gl. Skanderborg Fonden, Gurli og Hans Engell Friis’ Fond og KG Fonden i perioden 2024-27.

Del indlægget:

Relaterede indlæg