Sprogpakken hjælper børn med sprogprøven

Sproget er nøglen til alt. Det er forudsætningen for at kommunikere med andre og baggrunden for at tilegne sig viden.

Men sproget er ikke kun det talte sprog. Det er også forståelse for, hvordan ord rimer, hvilke ord der hører sammen i kategorier samt hvordan man fortæller en historie.

Netop dette er en udfordring for børnene i de områder, vi hjælper. De kan måske sagtens tale dansk eller arabisk med familie og venner, men til gengæld halter det lidt med sprogforståelsen og ordforrådet. Og når de kommer til sprogprøven til august, som er obligatorisk for børn i omdannelsesområder, risikerer de ikke at bestå og gå en klasse om. 

Vi har derfor lavet sprogpakken til de børn, der begynder i 0. klasse på Langmarkskolen til august. Gennem vendespil og billedkort fører vi børnene og deres forældre gennem rim, ordkategorier, sammensatte ord og historiefortælling.

Sprogpakken er en udvidelse af det gode samarbejde, vi allerede har med lederen af indskolingen samt børnehaveklasselederen på Langmarkskolen og et supplement til de sproglegegrupper, Sevin kører i hallen. Vi har lavet materialet i samarbejde med skolen, og vi har vist det frem til både lærere og forældre. Og når børnene har været igennem sprogprøven i august, evaluerer vi sammen på sprogpakken.

Med sprogpakken i hjemmet kan forældre og børn tage den frem og have en hyggelig stund. Et kvarter om dagen er rigeligt, da det endelig ikke skal føles som lektier. Og det er ingen forhindring, hvis man som forælder ikke er så god til dansk, da sprogpakken også findes på arabisk, hvor alt undtagen rim og sammensatte ord er oversat til arabisk. Og faktisk er det bare nemmere at lære et nyt sprog, hvis man allerede har et godt ordforråd på sit modersmål. Så det er ingen forhindring, hvis forældrene ikke er gode til dansk.

Vores mål med sprogpakken er, at børnene klarer sig godt til sprogprøven til august og får en god start i skolen.

Vil du vide mere om sprogpakken, kan du kontakte Stella eller Sevin, som står bag både sproglegegrupper og sprogpakken.

Kontakt Stella på stella@botrivsel.dk eller 42 61 94 39

Kontakt Sevin på sevin@botrivsel.dk eller 71 37 89 98

Del indlægget:

Relaterede indlæg