Fantastisk fremmøde til oplæg om kræftscreening

Onsdag d. 12. juni havde vi fornøjelsen af at byde læge Anne Mette og sygeplejerske Stine velkommen til vores temaaften om kræftscreeninger. De holdt et spændende og informativt oplæg, hvor 44 engagerede og nysgerrige kvinder mødte op og stillede gode, relevante spørgsmål.

Vi blev alle klogere på de forskellige kræftformer – brystkræft, livmoderhalskræft og tarmkræft – og fik en grundig gennemgang af, hvordan de forskellige screeninger foregår. Der blev tolket på arabisk, tyrkisk og tigrinya, så alle kunne gå derfra med nyttig viden om screening og vigtigheden af tidlig opsporing.

Flersproget sundhedsformidling med plads til spørgsmål

Baggrunden for oplægget er en målrettet indsats som Afdeling for Folkeundersøgelser har iværksat for at øge deltagelsen i screeningsprogrammerne samt øge bevidstheden om kræft blandt ikke-vestlige etniske minoriteter i Danmark. Undersøgelser viser, at personer med ikke-vestlig baggrund deltager mindre i screeningsprogrammerne.

Information om kræftscreening kan være kompliceret, især hvis man ikke taler eller læser dansk. Derfor er det vigtigt at formidle sundhedsoplysninger på en let og forståelig måde med plads til spørgsmål. Vi håber, at alle der deltog i aftenen, vil hjælpe til med at sprede information om kræftscreening til andre beboere i området, så vi kan få endnu flere til at deltage i screeningstilbudene.


Du kan læse mere om kræftscreeninger i Region Midtjylland her.


Del indlægget:

Relaterede indlæg