Børnenes kunstprojekt skaber fællesskab og stolthed

I løbet af de seneste 8 uger har i alt 20 børn fra Sundparken og Gefiongårdens klub forenet deres kreative kræfter for at skabe et unikt kunstværk, der ikke blot er beviser deres håndværksmæssige kunnen, men også deres fælles anstrengelser og engagement.

Dette spændende projekt, støttet af INSERO Horsens og iværksat af et samarbejde mellem Bo Trivsel og Billedskolen Horsens, har givet børnene mulighed for at udforske kunstens, kulturens og foreningslivets verden på en helt ny måde.

Kunsten at kaste med håndtegn
Under vejledning af underviser og kunstner AnjaNielsen, har børnene fået indblik i forskellige kunstteknikker, herunder tegning og farvesammensætning og arbejde med abstrakte motiver. Øvelserne dannede baggrund for det endelige, fælles kunstværk. Prikken over i’et blev tilføjet, da børnene lærte at overføre det at ‘kaste håndtegn’ til kunstværket ved hjælp af et kamera og en overheadprojektor. Denne unikke proces har resulteret i et kunstværk, der ikke kun er imponerende at se på, men også bærer præg af børnenes personlige engagement. De har bogstaveligt talt alle haft en hånd med. Alle børn har endda lavet t-shirts med håndtegn på, som de har fået med hjem.

Billedskoleleder, Helene Ellehauge Engelund, udtaler:

”Fra Billedskolens side gik vi ind i projektet med et stort ønske om at få flere erfaringer med at udvikle forløb for udsatte grupper i kommunen. For os er det afgørende, at projektet har været et stærkt samarbejde mellem vores egen kunstfaglighed og pædagogik, Sundparkens og Gefionsgårdens kendskab til børnegruppen og deres forudsætninger for at møde børnene på deres præmisser.

Billedskolens underviser, Anja Nielsen, har en pædagogisk uddannelse med sig samtidig med, at hun er udøvende kunstner. Disse kompetencer har hun brugt til at skabe et trygt og nærværende læringsrum med børnene, hvor det at turde skabe noget, både for sig selv og side om side, er det helt centrale. Det har i høj grad handlet om at vise børnene, at det ikke skal være farligt at udtrykke sig kreativt. Det må alle. Her er succeskriteriet at deltage aktivt, og det må man sige, at børnene har gjort.”

Samskabelse og fællesoplevelser
Formålet med dette projekt har dermed strakt sig ud over det kunstneriske udtryk. Hovedmålet har været at skabe fællesskab og samhørighed blandt børnene fra forskellige områder af byen. Gennem kunstens verden har børnene udviklet deres kreativitet og skabt positive fællesoplevelser, hvilket har styrket deres følelse af at være en del af noget større, og de har nu en færdighed og en oplevelse, de kan være stolte af.

Sushi og smil
Projektet kulminerede den 14. december, hvor børnene fejrede afslutningen med en fælles sushi-middag. Dette var ikke blot en afslutning på kunstværket, men også en fejring af det fællesskab, der var opstået under projektets forløb. Med smil på læberne blev det sidste håndværk lagt på det færdige kunstværk, der består af to malerier. Det ene maleri vil finde sin plads i Sundpark Hallen, mens den anden vil blive udstillet i Sønderbro-området.

Dette kunstprojekt har ikke blot givet børnene mulighed for at udforske deres kreative sider, men det har også skabt varige bånd af fællesskab og stolthed. Takket være støtten fra INSERO Horsens, Bo Trivsel og Billedskolen Horsens har børnene skabt et kunstværk, der ikke kun pryder væggene, men også symboliserer det potentiale, der opstår, når fællesskab og kreativitet går hånd i hånd.



Del indlægget:

Relaterede indlæg