Forældre i fokus

Forældre i Fokus er en individuel, håndholdt indsats, der understøtter Horsens Kommunes arbejde med at hjælpe børn og familier i udsatte positioner. Et forløb kan sættes i gang på baggrund af henvendelser om alt vedrørende børn og familier, f.eks. indmeldelse i daginstitution, sprogindlæring, bekymrende fravær, lav trivsel mm. Projektet er primært forebyggende, men kan også kombineres med andre tiltag, fx familiebehandling, for at sikre en helhedsorienteret støtte.

 

Formål:

Styrke forældrerollen: Vi arbejder tæt sammen med forældrene for at hjælpe dem med at løse udfordringer i og uden for hjemmet. Ved at styrke forældrene, styrker vi også børnene, så de kan trives og udvikle sig positivt.

Bedre livschancer og trivsel for børn: Når forældre får den rette støtte, kan børnene opleve en bedre hverdag med øget trivsel og bedre skolegang, hvilket øger deres chancer for at tage en uddannelse.

Bygge broer og netværk: Vi hjælper med at skabe netværk og samarbejde mellem familier og de forskellige aktører, der er involveret i børnenes og familiernes liv. Blandt andet ved at tage med til møder med offentlige instanser.

Understøtte kommunens arbejde: Vi samarbejder tæt med Horsens Kommune for at sikre, at familierne får den bedst mulige hjælp og støtte – fx familiecenter, sundhedsplejersken, daginstitutioner, skoler, Ungdomsskolen, SSP og foreningsliv

Vil du vide mere?

Signe Lauenblad

Souschef, Børn, familier
28 10 98 49
mailCreated with Sketch Beta. signe@botrivsel.dk