Lær at undgå internettets banditter

Snydere på Internettet

Få et gratis smykke, betal kun portoen på 12 kr.”, ”Hent dine billetter”,”Tillykke og få en biopakke”, ”Du skal have Skat tilbage”.

Det er bare for godt til at være sandt – og det er det jo heller ikke.

Den slags henvendelser på internettet skal man passe på. Det lyder bare så fristende, men det er fup!

Det går ud på, at du afleverer dit kontonummer og så trækkes der penge på din konto til ???. Der påstås, at det er til et abonnement eller noget andet, som man overhovedet ikke har læst noget om. Hvis der er tale om et abonnement, så SKAL de klart og tydeligt fremgå af tilbuddet.

Alle aftaler, som indgås mellem en forbruger og en professionel, fortolkes altid til fordel for forbrugeren. Dvs. at selvom der står noget med småt på side 10, kan man som forbruger alligevel få ret i nogle tilfælde.

Heldigvis er det ulovligt, og kommer man ud for det, er det absolut nødvendigt at meddele firmaet:” at det er bedrageri, at træk på kontoen skal stoppe straks, alt tilbagebetales”. Hvis det ikke sker, skal firmaet meldes til politiet.

Mails, der giver sig ud for at være en offentlig myndighed, er værre, for hvem står bag.? Tænk dig om. En offentligmyndighed vil normalt sende breve via E-boks og vil allerede have adgang til din Nem-konto.

Forbruger ombudsmanden har meldt en stribe af disse fup-firmaer til politiet, men der vil nok hele tiden dukke nye op.

Det er altid bedre at betale med en slags mastercard på nettet - især hvis du bestiller eller køber noget i udlandet. Grunden hertil er, at køber du med dit Visa-dankort, så trækkes beløbet direkte på din konto.

Hvis du betaler med et mastercard, er der indskudt et ekstra led, som du kan reagerer overfor. Derfor er beløbet ikke allerede trukket på din konto, og du har mulighed for at fremsætte indsigelser overfor kortudsteder.

Gode Råd:

  • Lyder et tilbud for godt, så er der nok noget lusket ved det
  • Giv ikke dit kontonummer til nogen, du ikke er absolut tryg ved
  • Svindlere bør meldes til politiet, evt. via Forbrugerombudsmanden
  • Hvis du vil købe på nettet, så brug en form for mastercard
  • Tro ikke på mailsl, der giver sig ud for mails fra offentlige myndigheder
  • Husk, offentlige myndigheder har allerede din NEM-konto registreret
  • Aftaler fortolkes normalt til fordel for forbrugeren

 

Skrevet af Thrine Jepsen, nov.2015

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble