Når indtægten falder, så se på listen herunder og find lidt ekstra penge.

 Her er nogle gode råd til, hvad du kan være opmærksom på, hvis du pludselig har en mindre indtægt:

  1. Når husstandsindkomsten falder, vil der i nogle tilfælde være mulighed for at søge om andre sociale ydelser hos kommunen, fx økonomisk tilskud/friplads, hvis du har børn i daginstitution.
  2. Regulér din indkomst på skat.
  3. Tjek dine abonnementer for, om der findes billigere alternativer, herunder tv-‐pakker, telefon og internet.
  4. Tjek dine kontingenter for, om du betaler for noget, du ikke bruger. Hvis du har børn, er der mulighed for at søge tilskud hos Broen Horsens, der hjælper til kontingenter og støtte til udstyr til fritidsaktiviteter for børn.
  5. Tjek dine forsikringer og indhent eventuelt tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Priser på forsikringer fra de forskellige udbydere kan tjekkes på forsikringsguiden.dk.
  6. Du kan kontakte din bank og øvrige kreditorer for at aftale en realistisk afdragsordning eller henstand og rentefrihed. Husk, at du ikke hæfter for din sammenlever eller ægtefælles gæld.
  7. Lav madplan og benyt dig af tilbudsaviser. Man kan eksempelvis lave madplan for hele ugen på Rema1000.dk og madplan.dk.
  8. Hvis du ryger, så skær ned på forbruget eller stop helt med at ryge. Horsens Sund By har tilbud om gratis rygestopkurser.
  9. Undersøg om din nuværende bolig matcher din økonomi, eller om du skal finde en billigere bolig.
  10. Undersøg muligheden for at få hjælp fra kommunen til medicinudgifter. Der gives tilskud i henhold til ”pensionsloven”, ”Lov om aktiv socialpolitik” eller ”Lov om social service”.
  11. Når du ejer et transportmiddel, er det forbundet med store udgifter, herunder benzin, afgifter, reparationer og vedligeholdelse med videre. Her kan det være en god ide at undersøge, om det vil være billigere at anvende offentlig transport.

Få hjælp til dit budget

Hvis du er lejer i en almen boligorganisation, kan du få hjælp med at udarbejde et realistisk budget hos Økonomirådgivningen i Bo Trivsel, som tilbyder anonym og gratis rådgivning og vejledning. Find mere under gratis rådgivning.

 

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble