• Fædregruppen

Fædregruppen

D. 16 juli 2020

Gruppen på ca. 10 deltagere holder til på Sønderbro og eneste kriterie for at deltage er, at man er far. Den første gruppe blev oprettet i starten af 2018 og siden har ca. 25 fædre være aktive.

Deltagerne er fra mange nationaliteter og deres børn er i alle aldre fra spæd til voksne. Når vi mødes, er det centrale farrollen.

Hvordan kan fædre være en aktiv og initiativrig medspiller – både i familien og i nærområdet?

Det gør de via temamøder med spændende gæster, hyggemøder i fædregruppen med plads til refleksion og familieorienterede aktiviteter i nabolaget. Desuden deltager fædrene i beslutningsprocesser i Horsens Kommune og giver deres besyv med på nye kampagner og tiltag i lokalområdet.


Søren Callsen, der hjælper gruppen fortæller her:

”Den største succes er at samtlige fædre har udviklet sig via fællesskabet og de refleksioner, der sker i fædregruppen. Nogle har indset, at de vil være mere tilstede i deres børns liv og har taget action på det – f.eks. ved at støtte op om børnene. Andre har fundet større tro på egne evner og giver sig uden tøven i kast med forhandlinger med viceværter eller andre og tager dermed ansvar for familiens situation."

"Desuden har en af fædrene skabt et pædagogisk spil, hvilket vi har brugt i flere omgange som indgang til et nyt tema. Spillet udvikler relationen mellem barn og forælder via forskellige lege, der gør det legende let at tage hul på samtaler om dårlige vaner, træne tålmodighed og andre opdragende emner.” 

Hvis du kender en far eller selv har lyst til at være med, så kontakt Søren Callsen.

 

Kontakt:

Søren Callsen
soren@botrivsel.dk , tlf. 28949300

Gå tilbage

Del projektet

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble