• Unge fra Sundparken tager fat

Unge fra Sundparken tager fat

D. 12 september 2019

Det kan godt være temmelig ærgerligt at blive dømt ude, bare fordi man bor et bestemt sted i byen.

Det vil ungegruppen One Unit gøre op med. "Vi har samlet unge mennesker mellem 16 og 20 år, der vil noget mere. Dem, der er rollemodeller for de yngre børn. Dem, der tager uddannelse og har lyst til at gøre en forskel," forklarer Lars Mose, Bo Trivsel. Han er tovholder for de unge sammen med Søren Callsen, der også er fra det boligsociale kontor, Bo Trivsel.

 -> Se TV2Østjyllands indslag om One Unit <-

Grunden til, at gruppen er dannet, er primært at styrke fælleskabet mellem de unge. Gruppen er et sted at dele erfaringer, finde støtte og nye venskaber. "One Unit skal hjælpe dem med at bygge netværk, få nye relationer og prøve forskellige arbejdsopgaver af,” forklarer Søren Callsen.      

VIP's og turnering

Det sker ved, at gruppen hjælper med praktiske opgaver ved events. One Unit har bl.a. serveret til en årlig fest for frivillige i Bo Trivsel med over 100 deltagere. De har stået for en turnering i Fun-ball sammen med DGI på Langelinie. De har serveret til et VIP arrangement under Middelalder-festivalen og de har hjulpet med sceneopbygning til musikeventet Wall of Sound i Horsens.

”Det foregår på den måde, at der bliver aftalt en samlet pris for det arbejde, de udfører - og så går pengene til en fælles pulje. Når der er penge nok, så arrangerer de selv en fælles ture til fx København,” forklarer Søren Callsen.

Der skal være tid til det hele

Meriton ”Toni” Buliq på 18 år, er en af One Units medlemmer. Han er vokset op i Sundparken, og kom med i One Unit for et halvt års tid siden. I september måned er han begyndt at læse til bygningskonstruktør på VIA. ”Vi mødes ca. hver 14. dag for at planlægge opgaver og bare hygge lidt sammen. Jeg synes, det er fedt at være med, for det giver en masse socialt, og vi møder nye mennesker i forbindelse med opgaverne,” fortæller Toni.

Den yngste i One Unit er Christina Pham, som er 16 år. Hun har været med fra starten for ca. 1 ½ år siden. ”Vi er nok omkring 16-18 stykker i gruppen. Men det er sjældent, vi er her alle sammen på én gang. Det er lidt svært, når man også skal passe skole, lektier og fritidsjob. Men det er altid sjovt, når vi har et event, hvor vi hjælper til. Vi kommer jo ind bagved på festivaller og får indblik i noget, som andre unge ikke får.”

Har du brug for hænder?

One Unit tager gerne ud til virksomheder og organisationer i Østjylland, hvis der er en særlig opgave, der skal løses. Hvis man gerne vil have hjælp af de unge - eller selv vil være med i One Unit - skal man kontakte Lars Mose eller Søren Callsen fra Bo Trivsel.

Billedet: One Unit er en gruppe unge fra Sundparken i Horsens, som gerne vil øge deres netværk ved at arbejde i fælleskab for virksomheder og organisationer, som har events. Christina Pham står som nr. 3 fra venstre og Toni Buliq som 3. fra højre.

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble