• Unge for fællesskab

Unge for fællesskab

D. 01 september 2021

Corona og isolering har været en hård udfordring for unge, som bor alene og ikke har et stort netværk.

Annette og Iben fra Bo Trivsel har for et års tid siden startet en ungegruppe op på Sønderbro..

Målet var at opbygge en relation til de unge og få dem ud af deres lejligheder. Mange har et lavt selvværd og ensomhed kan få dem ind i en dårlig spiral.

Fællesspisning

Grundstenen er fællesspisning hver 14. dag, men der sker også en masse andet. Maden laver de unge selv og der er også tid til at spille brætspil.

Men det var ikke mange gange at de nåede at holde fællesspisning før pandemien lukkede alt. Derfra måtte de nøjes med at ringe rundt til de unge en gang om ugen for at høre, hvordan det gik.

 

Gåture og telefon

Mødestedet er Axelborg Beboerhus, som i lang tid har fungeret som testcenter. Men nu bliver kapaciteten indskrænket lidt, så der også er plads til bl.a. de unges fællesspisning.

”I de perioder, hvor vi ikke har kunne mødes, har vi i stedet ringet hver uge til de unge og gået ture med dem, som havde lyst. Det var rart lige at se dem en gang imellem”, fortæller Iben fra Bo Trivsel.

 

Blomstrende vinduer

Der er søgt fonde for at finansiere aktiviteterne, og gruppen har været heldige at få 25.000 kr. til koncertbilletter og biografture fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Gruppen har også dekoreret vinduerne på Bo Trivsels kontor på Spedalsø 2. Her havde de unge besøg af Camilla Stilling, som også har dekoreret en del butiksvinduer i Horsens med positive sætninger.

” Tag og gå forbi kontoret og bliv glad af de fine tegninger og citater”, opfordrer Annette fra Bo Trivsel.

Hvis du kender en, som kunne tænke sig at være med, så kontakt Annette på 4214 4106 eller Iben på 2894 5100.

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble