• Tre ugers sommeraktiviteter

Tre ugers sommeraktiviteter

D. 01 juli 2021

Et helt nyt initiativ skal give børnene i Sundparken tre ugers aktive sommeroplevelser. Det er DGI, Bo Trivsel, Horsens Kommune og en lang række foreninger, der står bag tilbuddet, som har fokus på sjov, bevægelse og sammenhold.

Corona-pandemien havde store konsekvenser for børn og unge, der i særlig grad blev ramt af mistrivsel og ensomhed. Hos DGI tror man på, at vejen til at fremme glæde og trivsel går gennem deltagelse i foreningslivet. DGI Sydøstjylland er derfor initiativtager til et tværgående samarbejde, der betyder, at børnene i Sundparken i Horsens denne sommer kan se frem til nogle helt særlige og meningsfulde ferietilbud.

Over tre uger kan børn og unge fra Sundparken deltage i Multicamps, hvor de bliver introduceret til en række idrætter, de formentlig ikke har prøvet før. Der er fokus på leg, sjov og sammenhold, men håbet er også at øge børnenes interesse for at melde sig ind i en forening efter sommerferien.

Udviklingskonsulent Kasper Møller Lee fra DGI Sydøstjylland fortæller om formålet med sommerens Multicamps.

”Det er rigtig vigtigt, at alle børn får muligheden for at opleve glæden ved at komme i en forening. Vores Multicamps henvender sig til børn og unge, som gerne vil prøve flere idrætter og som måske ikke helt har fundet ”deres” idræt endnu. Derfor har vi fokus på at skabe sammenhold, sjove oplevelser og brobygning til foreningerne frem mod september, hvor de fleste idrætsforeninger starter indendørssæsonen. Håbet er, at nogle af de børn, som blev ekstra hårdt ramt af corona-nedlukningen kan få en ny start,” siger Kasper Møller Lee.

Kampsport på programmet

Årets Multicamps består ikke af én idræt men en hel række forskellige sportsgrene. Deltagerne får blandt andet mulighed for at prøve brydning, bordtennis, judo, karate og gymnastik. I hele perioden vil boligsociale medarbejdere fra Bo Trivsel være tilstede og bakke foreningernes instruktører op.

”Mange af Sundparkens børn og unge er uvante med at komme i en idrætsforening. Måske har de slået sig lidt på de traditionelle idrætter eller også har de ganske simpelt ikke fået muligheden. Vi glæder os rigtig meget til at vise børnene, at sport og bevægelse er andet end de traditionelle idrætter som fx fodbold og håndbold, for alle børn skal have chancen for at opleve glæden ved vores fælles foreningsliv”, siger leder af Sundparkhallen, Lars Mose, fra Bo Trivsel.

Det er Horsens foreningerne Horsens Judoklub, GymHorsens, Karatecenter Horsens, BK Hermod Brydning og Horsens KFUM Bordtennis, som stiller med instruktører til Multicampen og giver Sundparkens børn og unge en introduktion til de forskellige idrætter. Det hele sker i ugerne 26-27-28 i Sundparkhallen og der er plads til 30 børn og unge i løbet af hver uge. Det er gratis for børn og unge fra Sundparken at deltage og tilmelding skal ske til Bo Trivsel eller på dgi.dk/202110996000.

 

Det er DGI Sydøstjylland, Bo Trivsel Horsens og Horsens kommune, der står bag initiativet.

Horsens Judoklub, GymHorsens, Karatecenter Horsens, BK Hermod Brydning og Horsens KFUM Bordtennis stiller med instruktører.

 

Tilmelding skal ske til:

Kasper Møller Lee, DGI Sydøstjylland, telefon 79404417

Lars Mose, Bo Trivsel, telefon 23267123

 

Multicamp Horsens Sundparken 2021

 

Uge 27

Tidspunkt

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Kl. 10.00

Morgenmad

 

Morgenmad

Morgenmad

Morgenmad

Morgenmad

Kl. 11-13 (6-10 årige)

Gymnastik

 

 

 

 Gymnastik

 

 

Gymnastik

 

Gymnastik

 

 

Gymnastik

13-14

 

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

Kl. 14-16 (10-15 årige)

Karate

 

 

Karate

 

 

Karate

 

 

Karate

 

 

 

 

Kl. 14-16

 

 

 

 

Fællesarrangement hvor børnene viser det de har lært og fællesspisning

Foreninger/klubber: GymHorsens, Karatecenter Horsens

 

Uge 28

Tidspunkt

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Kl. 10.30

Morgenmad

 

Morgenmad

Morgenmad

Morgenmad

Morgenmad

Kl. 11.30 -13.30

(6-10 årige)

Brydning

 

 

Brydning

 

 

Brydning

 

 

Brydning

 

 

Brydning

 

 

13-14

 

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

Kl. 14-16

(11-15 årige)

Bordtennis

 

 

Bordtennis

 

 

Bordtennis

 

 

Bordtennis

 

 

 

 

 

Kl. 14-16

 

 

 

 

Fællesarrangement hvor børnene viser det de har lært og fællesspisning

 

Foreninger/klubber: Bydeklubben Hermod, Horsens KFUM Bordtennis.

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble