• Sønderbros mandfolk

Sønderbros mandfolk

D. 02 maj 2018

 

Et fællesskab for mænd i Sønderbro-kvarteret giver plads til hygge, fælles mad og snakke om livet.

Mandegrupper… er det ikke sådan noget med Carl Mar Møller, hoppe over bål og snakke følelser?
Nej - ikke nødvendigvis. Søren Callsen fra Bo Trivsel har startet en gruppe for mænd i Sønderbro området.

 

Familielivet set med fars øjne

Her kan man godt mødes om et bål, men indtil videre har det været om kaffen - og en gang i mellem et måltid mad - man har mødtes. De fleste af mændene kommer fra kvarteret og har det til fælles, at de gerne vil dele deres viden og erfaring med familie, børn og livet i det hele taget.

 

Til DK på grund af kærligheden

Jamaa Aboualou er en af de yngste i gruppen. Han er 32 år, uddannet fysioterapeut og kommer oprindelig fra Marokko. Men han mødte sin danske ekskone på Furteventura – en spansk ø, hvor de begge arbejdede -  og flyttede med til Horsens for 3 år siden. Sammen har de sønnen Yonas på 2 år. 

Det er på grund af Yonas, at Jamaa holder fast i Horsens. For han læser nemlig til lærer, så langt væk som på seminariet i Haderslev.

 

Fællesskabet er vigtigt

Det ville nok være rigeligt for de fleste med den lange transporttid og lektier. Men ikke for Jamaa. Han er også frivillig fodboldtræner for en flok drenge i Hatting-Torsted.

”Jeg elsker at møde andre og gøre noget sammen med dem. Derfor er jeg bruger jeg al min fritid på fællesskaber”, fortæller Jamaa med et smil. Han har også tidligere arbejdet frivilligt, inden han kom til Danmark.

 

Plads til alle

Det var et opslag i opgangen i foråret, der fangede Jamaas øjne, og fik ham til at kontakte Søren fra Bo Trivsel.  I mandegruppen er der plads til at dele bekymringer for sine børn, snakke om forskelle på kulturer og få praktiske råd på udfordringer.
”Vi lærer af hinanden og Søren er god til at få sat nogle spændende snakke i gang,” fortæller Jamaa.

 

Vores egen vej

Mændene laver en gang i mellem mad til hinanden. ”Jeg fik stor ros af de andre for min marokkanske mad,” husker Jamaa. ”Det gjorde mig glad”. At gruppen består af mange nationaliteter og at aldersforskellen er stor bekymrer ikke Jamaa.

”Det er ikke så vigtigt. Det er fælleskabet og vore snakke, som betyder noget. Det er den måde jeg udvikler mig på – ved refleksionen. For vi skal hver især finde vores egen vej. Og det er også det, jeg vil lære min søn," afslutter Jamaa.

Fodboldkamp på skærmen 

Gruppen har plads til flere mandfolk ifølge Søren Callsen. Derfor har han et særligt event klar i juni måned. Nemlig den 21. juni, hvor der er VM kamp mellem Danmark og Australien. Her er der storskærm og efterfølgende madlavning og fællesspisning.

Alle mænd fra Sønderbro-området er velkomne.


 

FAKTA om gruppen

- Mandegruppen består pt. af ca. 10 mænd i alderen 30 til 62 år.

- De er fra Syrien, Sri Lanka, Asien, Danmark og Marokko.

- Der bliver inviteret gæster en gang imellem fx fra institutioner og fra kommunen, så gruppen har mulighed for at få svar på deres spørgsmål.

- Gruppen mødes hver tirsdag kl. 18 i Bo Trivsels lokaler på Spedalsø Torv 2.

Hvis du vil med eller kender en, som kunne få glæde af gruppen, så kontakt Søren fra Bo Trivsel på mail Søren@botrivsel.dk eller tlf. 28 94 93 00.

 

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble