• Pigeklubben

Pigeklubben

D. 18 januar 2019

Tøser på fra 9 til 12 år kan virkelig snakke. Men først når genertheden har forladt dem. Så de første 5 minutter blev der ikke sagt så meget, den eftermiddag, hvor vi kom forbi i pigeklubben.

De to frivillige voksne, Tina Pold  og Johanne Mosegaard, byder velkommen i Axelborg Beboerhus, hvor de mødes en gang om ugen.

Her taler de med pigerne om skole, sociale medier, venner og pigeliv.

”Vi har også leget med sanser, hvor pigerne har skulle smage på ukendte ting. Og så har vi selvfølgelig bagt, hygget med spil, læst og spist guf,” fortæller Tina Pold, men hun smiler til pigerne, der står omkring hende.

Pigerne mødes 9 gange i alt og så starter en ny gruppe op, så andre piger får en mulighed for at være med.

En ny familie

Johanne Mosegaard er pædagogstuderende og havde lyst til at prøve noget af al teorien fra skolen af. Tina Pold læser også til pædagog, men har lang erfaring som medhjælper med i bagagen. Hun skriver lige nu på sin bachelor opgave omkring to-sprogede børn. ”Jeg kan få mine oplevelse her i gruppen med i opgaven. Ellers jeg har nemlig ikke erfaring med børn i denne aldersgruppe”, forklarer hun.

Den lille flok piger er optaget af hinanden - snakker og hygger rundt om bordet. ”Det er som at få en lille ny familie. Man kan jo ikke undgå at knytte sig til pigerne, og vi får da også snapchattet lidt”, sige Johanne Mosegaard med en stort smil.

 

Hvis du kender en pige på Sønderbro mellem 9 og 12 år, som trænger til nye veninder, lidt tid hjemme fra eller har det lidt udfordringer i skolen. Ja, så er det bare at tage fat i Signe fra Bo Trivsel, der har ansvaret for Pigeklubben. Hun kan fanges på signe@botrivsel.dk eller tlf 28 10 98 49.

 

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble