• På den rigtige vej fremad

På den rigtige vej fremad

D. 12 maj 2021

Anita er 19 år og går i 3.g på Horsens Gymnasium, hvor hun har valgt den samfundsvidenskabelige studieretning med samfundsfag og engelsk på A-niveau.

Hun har haft forskellige fritidsjobs bl.a. i Sundparkhallen og ved Restaurant Flammen og har desuden arbejdet frivilligt ved diverse kulturevents og festivaler med andre unge i foreningen One Unit.

”Jeg har taget et rollemodelkursus og siden arbejdet flere år i Sundparkhallen med Lars. Men i øjeblikket har jeg kun tre timer om ugen, så der også er tid til skolen”, siger hun med et smil.

Fra stille til selvstændig

Anita hjælper med at lave aktiviteter for områdets børn og unge, der så småt er vendt tilbage efter vinterens nedlukning pga. Covid19. Her møder hun en masse forskellige mennesker og kulturer, som hun lærer meget af.

”Jeg kan godt lide at møde nye mennesker og det er noget af det, jeg nyder allermest ved mit arbejde”.

Lars Mose er leder i Sundparkhallen og har fulgt Anitas udvikling de seneste år: ”Hun er gået fra at være en stille pige til en udadvendt og selvstændig medarbejder, der både kan med de små og store børn,” fortæller han.

Selvtillid giver sikkerhed

Anita mærker også hun har rykket sig. Man kan mærke, at hun har selvtillid, når hun fortæller om de afsluttende eksamener til sommer: ”Heldigvis er 3 af mine 4 eksamener mundtlige, så der ved jeg, at jeg kan klare mig godt. Jeg føler mig godt tilpas, selvom jeg aldrig har mødt censoren før. "

Flere undersøgelser peger da også på at fritidsjob kan have gavnlig effekt på karakterer og chancen for at den unge fuldfører sin uddannelse.

”Jeg har fået råd og inspiration fra mine kollegaer i hallen og Bo Trivsel, som har givet mig et større netværk – det var f.eks. via mit netværk at jeg fik job ved Restaurant Flammen," fortæller Anita.

Anita har udviklet sig, fordi hun har været åben og søgt at lære fra andre. ”Mit råd til andre, der søger fritidsjob er at være åben, når du kommunikerer med dine kollegaer. Sådan kan du lære af dem og de kan lære af dig.”

Hvis du ønsker hjælp til at finde fritidsjob, så kontakt Søren Callsen fra Bo Trivsel på tlf. 2894 9300

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble