• Man vokser af et fritidsjob

Man vokser af et fritidsjob

D. 11 marts 2021

Andrea er 14 år (midt i foto), går i 8. klasse og bor i centrum af Horsens. I sin fritid arbejder hun på kulturcaféen, GRUS på Kongensgade - når den ikke er lukket pga corona.

Hun fik jobbet i juni 2020 og arbejdede 2-3 gange om ugen og et par timer hver gang. Opgaverne er opvask, feje og hjælpe til med praktiske ting.

Lidt hjælp til at komme igang

Andrea kontaktede Søren fra Bo Trivsel i november 2019, for at få gode råd  til at skrive ansøgninger og finde jobmuligheder.

De talte jævnligt sammen, indtil Andrea fik jobbet hos GRUS. ”Det var lidt svært i starten for det var grænseoverskridende at søge arbejde, og jeg turde ikke gå ud med ansøgningerne selv. Desuden vil mange butikker kun have fritidsjobbere, som er færdige med 9. klasse”, husker Andrea.

Men så kom der en chance. ”Jeg begyndte at komme til arrangementer på GRUS sammen med min mor. Pludselig opstod muligheden for at få et fritidsjob”, fortæller Andrea med et smil.

Kom forbi flere gange

Siden har Andrea også hjulpet en veninde med at få job ved GRUS. Hendes bedste råd til andre unge er at besøge stedet, før man søger job. ”Det er en god idé at lære stedet at kende først og være åben og engageret. Arbejdsgivere søger nemlig ofte via de ansattes netværk.”

”Det bedste ved mit arbejde på GRUS er fællesskabet, når vi arbejder. Det er som at have en ekstra familie at snakke med.” Andrea nyder også, at hun har fået et større personligt netværk og mødt mange nye mennesker.

”Siden jeg fik jobbet, har jeg fået mere mod til at snakke med nye mennesker. Jeg bliver ikke længere så genert og tør at springe ud i nye ting.” Andrea føler sig mere ansvarlig og selvstændig - og er nu også selv med til at oplære de nye fritidsjobbere på Grus.

 

Unge, der bor i en boligforening i Horsens, som savner et fritidsjob, kan kontakte Søren fra Bo Trivsel på
soren@botrivsel.dk eller på tlf. 28 94 93 00

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble