• Kan du li' musik?

Kan du li' musik?

D. 02 februar 2021

Når det hele bliver lidt mere normalt og vi igen kan gå ud og se livemusik, så vil Bo Trivsel gerne have sit eget anmelderkorps. Altså en gruppe unge mellem 18 og 30 år, som interesserer sig for musik og som har lyst til at skrive anmeldelser af det, de hører.

Hvis du har lyst til at være med, så skriv til bettina@botrivsel.dk.

I november 2020 nåede vores første anmelder Mads Christophersen at opleve en koncert med Lord Siva på Kulisselagret i Horsens. Læs hans anmeldelse af koncerten her:

 

Live musik under en pandemi

Siden pandemien ramte os her i Danmark, har der ikke været mange sociale arrangementer, man kunne deltage i, og med god grund. Vi bliver nødt til at være forsigtige og passe på hinanden. Men med det sagt, så var panikken omkring virussen aftaget i størrelse siden Marts. Så der var stille og roligt blevet åbnet mere og mere op. Hvilket betød at kulisselageret i Horsens havde åbnet deres døre op for siddende koncerter.

Der var mange regler, man skulle overholde, når man var til koncert, såsom at man på alle tidspunkter skulle have mundbind på, undtagen når man sad ned. Derudover måtte man ikke rejse sig, udover for at gå på toilet, og så skulle mundbindet på igen. Andre regler såsom at man ikke måtte synge med på sange, var også sat ind, så der ikke fløj spyt rundt i lokalet og spredte smitten. Men hvordan gik koncerten så?

 

”De her lys, som de snakker om”

Lord Siva gik på scenen omkring klokken 22.00, og startede showet med at spille sange fra hans nyeste album ”Lys”. For at nævne nogle af de numre man kunne finde på hans set-liste, ”Atomer”, ”Bedre”, ”Problemet”, ”Før eller Senere”, ”SHH”.

For mig personligt var ”Bedre” og ”Før eller Senere” nogle af højdepunkterne, men alle sange flød meget elegant mellem hinanden. Omkring midtpunktet i koncerten, spillede han titelnummeret fra albummet, nemlig ”Lys”. De fleste af sangene fra albummet og til koncerten, havde en rigtig behagelig lyd, og en meget afslappet atmosfære.

Hvilket bringer os hele vejen tilbage til det nummer som Ukendt Kunster lavede til deres første album ”Forbandede Ungdom”, hvilket var et af de største hits fra 2014, ”Fortæl Dem”, som Lord Siva medvirkede på som gæst. Blandt publikum bredte der sig smil og glade ansigter, som i denne tid er erstatning for råb og fællessang.

 

En helt anden verden

Programmet tog en lille twist igen, efter at have spillet det klassiske nummer fra 2014. Lord Siva spillede nemlig flere nummer fra hans engelske EP-projekt, som han lavede i fællesskab med produceren Vera. Det inkluderede sange som ”Oh My God”, ”Room For Love”, og det kæmpe hit ”Paris”. Disse numre har en meget tydelig poplyd, men er også en del mere upbeat og danceable

Lord Siva virkede en smule nervøs, før han gik i gang med at spille de engelske numre. Måske fordi det er lidt mere syngende end hans eget musik, eller måske fordi det er engelske sange. Men der var i hvert fald ingen grund til nervøsitet, fordi sangene lød lige som de skulle.

 

Noget gammelt, noget godt

For at lukke aftenen af, spillede Lord Siva nogle af hans allerstørste hits, som måske var forventet at de ville komme. Der er tale om ”Blind” et nummer fra hans sidste album ”3”, og det mega-sommerhit fra 2020, ”Solhverv” med en u-krediteret Klumben på omkvæd.

Hvis man har været så uheldig at have undgået dette nummer hele sommeren, er det næsten et mirakel. Sangen har været overalt, og med god grund. Det er et superlækkert track, der tager en tilbage, med de retro synths, der næsten skriger 90’er pop.

Generelt set vil jeg sige, at det var en rigtig god koncertoplevelse. Og derfor vil jeg give Lord Siva 4 ud af 5 lys.

 

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble