• Jobs har gjort mig mere selvstændig

Jobs har gjort mig mere selvstændig

D. 18 april 2021

David er 16 år og går i 1.g på den naturfaglige linje og passer samtidig sine fritidsjobs. Han er lidt genert, så derfor kan du ikke se et billede af ham her i artiklen. Men han er en helt almindelig ung gut, som er vokset op i Sundparken.

Trods sin unge alder har han allerede haft tre fritidsjobs ved Meny, Paradis Is og Ungdomsskolen.

”Mine arbejdsopgaver går ud på at servicere kunder, rengøring, indkøb osv. Sidste sommer havde vi rigtig travlt i Paradis Is," fortæller David og forsætter; ”Jeg er glad for at have mine fritidsjobs. Specielt fordi jeg har haft nogle gode chefer, der hjælper mig selvom vi har travlt og der er lange køer i butikken. Det er vigtigt at få støtte fra en voksen og at man kan lave gode aftaler.”

Et fritidsjob smitter af på skolen

Et job fører til det næste og erfaringer fra tidligere jobs kan ofte bruges i det nye. Flere undersøgelser viser desuden at fritidsjob giver bedre karakterer og større sandsynlighed for at gennemføre uddannelse.

”Sidste år arbejdede jeg i Meny fra februar til august og selvom det var et anderledes og større sted, så kunne jeg bruge mine erfaringer fra mine tidligere jobs,” siger David. 

Det kan være svært at finde det første fritidsjob for en ung på 15 år. Det betyder meget at have et godt netværk af familie og venner, som kan anbefale en. David fik heldigvis hjælp af familien og via sit arbejde ved Bo Trivsel og Sundparkhallen var der mulighed for yderligere sparring til ansøgninger og jobsamtale.

Nye venner

Når jobkontrakten er skrevet under, er der en masse godt i vente.

”Jeg har lært mange nye mennesker at kende og så har jeg fået nye venner, som jeg også ses med efter arbejdet – og så selvfølgelig en masse dejlig is,” fortæller en grinende David.

”Udover det er dejligt med lønnen føler jeg også, at jeg er blevet mere selvstændig og har flere muligheder fremadrettet.”

Davids har lidt gode råd til andre unge, som søger et fritidsjob.

”Man skal fokusere på selve jobsamtalen. Det vil sige, at du læser stillingsopslaget grundigt og forsøger at bruge nogle af de samme ord i løbet af samtalen. Tit kigger chefen ikke så meget på ansøgningen, men mere på hvordan du klarer dig under jobsamtalen,” afslutter David snakken.

 

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble