• Den STOOOORE grøntsagsdyst

Den STOOOORE grøntsagsdyst

D. 02 maj 2017

I Overskudscafeen, som sælger rynket frugt og grønt hver onsdag, er der ofte nogle bestemte grøntsager, som aldrig bliver solgt. Grøntsagsdysten skal gøre noget ved den udfordring.

Det er fx selleri, porrer, jordskokker, rødbeder og kartofler. Gode, billige og sunde grøntsager.

Men nu skal det være slut! Et par frivillige kokke er gået i krig mod madspild og udfordrer dig i Den Store Grøntsagsdyst.

Fra upopulær til elsket

”Vi tror, at der er mange, som ikke kan finde på spændende retter med grøntsagerne, siden de altid ligger tilbage i kasserne, når Overskudscafeen lukker,” forklarer Bettina Bach fra Bo Trivsel, som har taget initiativ til dysten.

Den første onsdag i hver måned inviteres du derfor til madlavning fra kl 16 i Axelborg Beboerhus. Der er også grøntsagsdyst i Beringsvængets Beboerhus den 2. onsdag i måneden og i Aktivitetshuset, Hybenvej 6 den sidste torsdag i hver måned. Begge steder er også kl 16.

Du er velkommen til deltage alle steder, hvis du bliver helt grebet af konkurrencen. Kokken med at finde på retter, hvis du selv er lidt tom for ideer, og det er gratis at være med.

Fællesspisning

Du kan også vælge hente en pose upopulære grøntsager i Overskudscafeen, og lave din egen ret hjemme. Men det hele skal sættes på bordet kl 18, hvor vi alle spiser sammen. Her har kokken sørget for, at der også er kød til dem, der har lyst til det.

Inden vi sætter tænderne i tærter, ruller, ristede og råt grønt, så skal hver ret fotograferes sammen med den person, der har kreeret herlighederne.

Lige til kogebogen

Når det hele er kommet i maven, kommer den seriøse del, hvor der skal stemmes om hvilken ret, der gjorde det bedst. Hver gang er der præmier og stor ære på spil. Målet er at få samlet lækre opskrifter nok til en hel kogebog, som skal udgives til efteråret.

Tilmeld dig Den Store Grøntsagsdyst hos Bettina@botrivsel.dk eller bare mød op.

OBS! I juli holder vi sommerferie.

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble