•  Sundparken blomstrer
  •  Sundparken blomstrer

Sundparken blomstrer

D. 01 april 2021

Sundparken skal gøres til et mere naturvenligt sted med projektet Sundparken Blomstrer. De tomme græsplæner skal brydes med flere blomster til glæde for insekterne, smådyr og dermed også for fuglelivet i området.

Men det er også vigtigt at beboerne i området bliver involveret i at passe på de nye områder.

Til det har Bo Trivsel fået bevilget 250.000 kr. fra ’Vær med’ - en særlig pulje for fællesskabsskabende aktiviteter hos BL – Danmarks Almene boliger. 

billeder-til-det-sker/fbbea5dc-d1ec-40bb-b4e0-4c4af3f28abe_4_5005_c.jpeg

 

Smukt at se på  

Dette forår og sommer skal børn og unge fra området være med til at støtte op om de nye blomsterenge. Målet er, at en tredjedel af alle græsplæner bliver til blomstrede natur.

”Vi er rigtigt glade for, at vi nu - sammen med Sundparkens børn og unge - kan gøre noget godt for biodiversiteten. Samtidigt bliver det også fint at se på for vores beboere, ” siger Michael Melgaard, direktør for Odinsgaard, der står for selv arbejdet med at etablere bedene.

Samarbejde virker

”Det er et rigtigt godt projekt, hvor især børn og unge er med til at få mere natur ind i området. Vi samarbejder også med Naturhistorisk Forening for Horsens og Omegn. Det er dejligt med det brede samarbejde for at hjælpe naturen på vej og samtidigt med få flere coronavenlige aktiviteter for beboerne,” fortæller leder af Bo Trivsel, Christian Højholt.

Børnene i området skal i gang med at bygge fuglekasser og insekthoteller. For at efterprøve hvor stor forskel, de nye tiltag kan gøre,  skal der først optælles, hvor mange arter, der findes, som det er nu.  Når alle de nye blomster, insekthoteller og fuglekasser har virket lidt, skal der igen tælles op.

Flere børn og unge i Sundparken kommer på den måde til at lære mere om naturen omkring dem. Bo Trivsel planlægger også at få flere voksne til at bruge de grønne områder ved fx at arrangerer kaffehygge i blomsterhavet og blomsterbinding.

Aktiviteterne gør, at både børn og voksne kan møde nye venner. Både natur og mennesker blomstrer i Sundparken.

 

Gå tilbage

Del nyheden

Kommentarer

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubble