Om Bo Trivsel

Bo Trivsel er kontor for den boligsociale indsats i Horsens. Vi bygger på et samarbejde mellem otte almene boligorganisationer og Horsens Kommune

Vi er en samling af både frivillige og ansatte, som hver dag arbejder for at det skal være endnu bedre at bo hos byens boligorganisationer. 

Du kan læse mere om vores arbejde og mål i Helhedsplan for den boligsociale indsats i Horsens Kommune 2016-2020.

Download folder om Bo Trivsel

 

Fem ting vi bruger vores energi på

1. Børn unge og forældre

Vi vil godt have at specielt børnene trives i vores områder. Derfor har vi tre store projekter for børn og deres forældre.

Vi vil gerne give børnene en god start i skolen, og når de bliver ældre – give hjælp med de lektier, som er svære. Og når de bliver unge, skal de have andre unge at se op til. Den slags, der kan vise vejen som rummelige, sociale og dygtige. Derfor har vi en uddannelse som rollemodel.

 

2. Uddannelse, beskæftigelse og erhverv

At komme godt i gang med voksenlivet er vigtigt. En del af det er, at have et job.

Bo Trivsel hjælper de helt unge i gang med et fritidsjob. Der er også hjælp at hente, hvis de unge har lyst til at lære, hvordan man starter sin egen virksomhed op. For de voksne kan økonomien godt vælte, og så står vores rådgivere klar til at hjælpe med at få styr på kreditorer og afdrag.

 

3. Beboernetværk, inddragelse og demokrati

Netværkskvinder er et samarbejde hvor mødre hjælper hinanden. Det samme gælder for netværksfamilier, hvor flygtningefamilier og danske familier mødes.

Der bliver knyttet bånd på tværs af kulture. Demokrati er rygraden i vores beboerog aktivitetshuse – der nu samlet hedder ”væksthuse” – for det er der, mange aktiviteter gror fra. Ideerne til nye aktiviteter kommer altid fra dig eller din nabo. Vi hjælpes ad med at få det gjort.

 

4. Sundhed

Det er vigtigt at spise sundt. Vi bliver gladere og får mere energi. Børn og voksne kan have svært ved at finde den sunde kostvej, men der er hjælp at hente i fælleskabet med andre og fagfolk, som giver gode råd.

Når man hopper, springer og kravler en gang imellem, så lærer man bedre. Derfor arbejder Bo Trivsel også på, at få alle børn fra vuggestue til ældste skolebarn til at bevæge sig lidt mere. Vi bliver sundere sammen.

 

5. Image og kommunikation

Vi ved godt, at der er masser af gode oplevelser og dejlige naboer i vores huse. Men resten af verden skal også vide det.

Hvis du har lyst til at være med til at fotografere eller skrive om din hverdag, så bliv borgerjournalist hos Bo Trivsel. Vi hjælper med det, der er svært.

 

Bliv frivillig

Vi kan altid bruge frivillige. Enten frivillige i vores projekter eller borgerjournalister som kan fortælle historier fra boligområderne.  

Læs mere om muligheden for at blive frivillig her.

 

Vores persondatapolitik 

Se den her 

Modtag vores nyhedsbrev
Hvorfor gå glip af noget?
bubblemedia